Paradisskyggen - Med Grundtvig i kærlighed og krise

Vis stort billede
Paradisskyggen - Med Grundtvig i kærlighed og krise

249,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Tro, håb og kærlighed hos den store salmedigter
Grundtvigs store kærlighed var hans anden kone, Marie. Trods stor aldersforskel fandt de hinanden, allerede mens Grundtvig endnu var gift med sin første kone - og da Marie og Grundtvig blev gift under et år efter den første kones død, løb sladderen. Under hele forholdet - og flere år efter Maries død - digtede Grundtvig sin kærlighed til Marie ud i digte og sange, eksempelvis den smukke ”Hvad er det, min Marie”. Marie døde efter blot knap tre års ægteskab, og Grundtvig holdt selv begravelsestalen ved hendes kiste. En gribende tale fra en nyslået enkemand, der havde mistet sin store forelskelse og stod tilbage med deres spæde søn.

Her begynder Birgitte Stoklund Larsens anderledes, poetiske og eksistentielle bog om Grundtvig. Hun viser os manden bag ordene, kastet ud i livets ekstremer: I kærlighed og depression, i frygt for døden og i ekstase over at vinde håbet på livet tilbage. Liv og værk flettes hele tiden sammen hos Grundtvig, især i de mange digte, han skrev om og til Marie – også efter hendes død. Men overraskende nok har disse digte ikke fået megen opmærksomhed blandt Grundtvigforskere. Ved at gå til de mest personlige sider af Grundtvig formår forfatteren at folde eksistentielle spørgsmål ud, så de bliver vedkommende for os alle.

Om forfatteren
Birgitte Stoklund Larsen (f. 1960) er teolog, journalist og generalsekretær for Det Danske Bibelselskab. Hun har i en årrække været leder af Grundtvig-Akademiet i Vartov, og er efterspurgt som analytiker af kirke, samfund og religion.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Birgitte Stoklund Larsen
Sideantal: 192
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Kristeligt Dagblads Forlag
Bredde: 154 mm
Højde: 217 mm
Dybde: 22 mm
Vægt: 413 g
Udgivelsesdato: 27 Sep 2015
Oplagsdato: 27 Sep 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788774672388

Sprog

Dansk

Paradisskyggen - Med Grundtvig i kærlighed og krise Kristeligt Dagblads Forlag