På jagt efter søslangen - Galathea-ekspeditionen

Vis stort billede Tilføj
På jagt efter søslangen - Galathea-ekspeditionen

298,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

>>Jeg tror paa Søslangen<< udtalte den danske havforsker Anton F. Bruun til Ekstra Bladet under hedebølgen i krigssommeren 1941. Det var en fin lille sommerhistorie, der dog viste sig at få store konsekvenser for dansk havforskning: Søslangen satte den anden Galathea-ekspedition (1950-52) i gang. Anton F. Bruun ville fange søslangen på en dansk dybhavsekspedition efter krigen.
Rejseforfatteren Hakon Mielche blev straks grebet af Bruuns ide, og sammen planlagde de ekspeditionen som en kombineret forsknings- og formidlingsekspedition, hvor (næsten) ugentlige rejsebeskrivelser i Illustreret Familie-Journal holdt danskerne informeret om eventyret.
Og søslangen? Den fandt de aldrig. Men de påviste, at der eksisterer biologisk liv på bunden af de dybeste grave i Stillehavet: Små uanseelige søanemoner og usynlige bakterier. Ikke desto mindre sikrede det ekspeditionens videnskabelige eftermæle og Danmark endnu en plads i den internationale ekspeditionshistorie.
Bogen er en spændende faglitterær fortælling, der ikke alene afslører, hvad der blev af søslangen, men også kommer tæt på de historiske hovedpersoner og giver et indblik i det offentlige mediebillede og videnskabens rolle i det offentlige rum.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Kristian Hvidtfeldt Nielsen
Sideantal: 200
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 168 mm
Højde: 250 mm
Dybde: 23 mm
Vægt: 781 g
Udgivelsesdato: 13 Aug 2009
Oplagsdato: 13 Aug 2009
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779343207

Udgivelsesår

2009

Sprog

Dansk

På jagt efter søslangen - Galathea-ekspeditionen Aarhus Universitetsforlag