Oplysningens verden - idé, historie, videnskab og kunst

Vis stort billede
Oplysningens verden - idé, historie, videnskab og kunst

498,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Hvorfor var det Vesteuropa eller Nordvesteuropa, der efter middelalderen ekspanderede og blev globalt dominerende? Det er et ofte tilbagevendende spørgsmål i studiet af verdenshistorien.
Mens renæssancen gav startskuddet til den globale europæiske dominans, er det ofte oplysningstidens idéverden, der bruges som begrundelse for fastholdelsen og udbredelsen af den europæiske dominans. Mens nogle af de andre civilisationer måske også kunne tilskrives elementer af en renæssance, synes oplysningstidens verdsliggjorte verdensopfattelse kombineret med et globalt udsyn og en voksende respekt for empiriske observationer at have været et helt specielt europæisk fænomen.
Oplysningstiden "indrammes" af to bogudgivelser: John Lockes An Essay Concerning Human Understanding fra 1690 og Immanuel Kants Kritik der reinen Vernunft fra 1781.
Med Oplysningens Verden ønsker Aarhus Universitet at følge op på succesudgivelsen, Renæssancens Verden, ved igen at lade de mange medarbejdere, der har arbejdet med temaer fra oplysningstiden, bidrage til Aarhus Universitets formidling af noget af den omfattende viden, universitetet producerer.

Flere detaljer

Mere info
Sideantal: 599
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 3
Udgave: 1
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 215 mm
Højde: 282 mm
Dybde: 53 mm
Vægt: 2561 g
Udgivelsesdato: 15 Nov 2007
Oplagsdato: 27 Nov 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779343252

Udgivelsesår

2007

Sprog

Dansk

Oplysningens verden - idé, historie, videnskab og kunst Aarhus Universitetsforlag