Om krig

Vis stort billede
Om krig

199,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Skal baggrunden for krig søges i de sorteste og hemmeligste afkroge af menneskets sjæl? Eller er krig resultatet af en rationel forfølgelse af klart definerede politiske mål? Indblik i menneskers mod, kækhed, dristighed, frygt, men også moralske kræfter og militære fornuft er alt sammen vigtige elementer i Carl von Clausewitz' klassiske afhandling Om krig - uden sammenligning den vestlige histories mest indflydelsesrige analyse af krigens væsen og logik.

Den preussiske generalmajor Clausewitz var selv med i krigene mod Napoleon, og hans skelsættende tanker om militær teori og praksis har påvirket generationer af statsmænd, intellektuelle, soldater og hellige krigere; Om k rig har haft vidt forskellige læsere som Otto von Bismarck, Karl Marx, Michel Foucault og nogle af vor tids terrorister fra al-Qaeda.

I denne nyudgivelse af Clausewitz har Mogens Chrom Jacobsen oversat værkets centrale dele. I sin introduktion reflekterer idehistoriker Mikkel Thorup bl.a. over den berømte tese, at krig blot er politikkens fortsættelse med andre midler, og han viser, at Clausewitz er uomgængelig, hvis man vil forstå det 21. århundredes krige i Irak og Afghanistan.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Mikkel Thorup
Sideantal: 104
Sprog: Dansk
Forord af: Mikkel Thorup
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Mogens Chrom Jacobsen
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 159 mm
Højde: 231 mm
Dybde: 10 mm
Vægt: 214 g
Udgivelsesdato: 04 Nov 2010
Oplagsdato: 04 Nov 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779345171

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk