Og Balkan kom til Danmark

Og Balkan kom til Danmark Forstør

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Og Balkan kom til Danmark udfylder et vigtigt hul i nutidshistorien. Ingen har tidligere skrevet en samlet beretning om, hvordan Danmark reagerede, da der i 1990’erne opstod krig midt i Europa med massakrer, etnisk udrensning, fangelejre og den største flygtningestrøm siden Anden Verdenskrig, denne gang fra Bosnien.

Historien fortælles af mennesker, der var til stede, da det skete: udsendte soldater, flygtninge, politifolk, nødhjælpschauffører – og herhjemme folk, der løste kæmpeopgaven med at hjælpe 20.000 forkomne flygtninge tilbage til et almindeligt liv. Også centrale nationale og internationale beslutningstagere bidrager til bogen, som kortlægger de mange politiske og menneskelige dilemmaer, der igen blev dansk hverdag et halvt århundrede efter holocaust.

Og Balkan kom til Danmark er ikke et glansbillede af det godhjertede samfund. Der var ansvarlighed, humanisme, hjælpsomhed, tvivl, fejlbedømmelser, modstand og mange uperfekte løsninger. Men først og fremmest var det en tid, hvor hele landet blev inddraget i flygtningepolitikken, og hvor lokalsamfundene for første gang blev positive medspillere.

På baggrund af nye statistiske oplysninger kan bogen også fortælle, hvordan det er gået bosnierne i Danmark. Tendensen er klar: Mange ældre bosniere glider ud af arbejdsmarkedet, fordi de indhentes af traumer efter krig, flugt og tortur, mens de unge på alle fronter klarer sig bedre end deres danskfødte jævnaldrende. Også her er historien om Danmark og bosnierne broget.

Flere detaljer

Beskrivelse
Sideantal: 300
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 158 mm
Højde: 248 mm
Dybde: 27 mm
Vægt: 762 g
Udgivelsesdato: 01 Nov 2015
Oplagsdato: 01 Nov 2015
Varefakta
Reference

b-9788771244014

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk