Niels Hemmingsen - Storhed og fald

Vis stort billede
Niels Hemmingsen - Storhed og fald

249,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Niels Hemmingsen (1513-1600) var før Søren Kierkegaard den internationalt mest kendte og indflydelsesrige danske teolog. Han blev dr.theol. fra Københavns Universitet og snart den førende professor i teologi og dermed universitetets førstemand.
Hans næsten hundrede bøger og afhandlinger udkom i talrige oplag på latin og i oversættelser på dansk, svensk, hollandsk, tysk, engelsk og islandsk og blev brugt i hele Europa. Det var fortolkninger af Bibelens skrifter, akademiske afhandlinger, bøger om dogmatik, etik, om retlige forhold, ægteskabssager, hekse, astrologi, skolevæsen, bidrag til kunsten-at-dø-litteraturen og andet. Hans autoritet og indflydelse var ubestridt. Men efter næsten 40 års ansættelse ramte katastrofen ham, idet kongen fjernede ham fra universitetet, angiveligt fordi hans nadveropfattelse var anderledes end landets officielle lutherske.
I denne bog præsenteres hans til tider temmelig kaotiske familieforhold, hans virke som professor og universitetets rektor, og hans udenlandske netværk. Hans teologi, hans forening af kristendom og humanisme, og hans moralistiske kristentro belyses nærmere. Det samme gælder hans syn på en række sociale og politiske emner.
Dr.theol. Martin Schwarz Laustener professor emer. i kirkehistorie ved det teologiske fakultet, Københavns Universitet og har skrevet en række bøger om kirkehistoriske emner. I 2012 modtog han Kulturstyrelsens og Dansk Forfatterforenings faglitterære pris for formidling.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Martin Schwarz Lausten
Sideantal: 382
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Anis
Bredde: 162 mm
Højde: 229 mm
Dybde: 28 mm
Vægt: 640 g
Udgivelsesdato: 08 Apr 2013
Oplagsdato: 08 Apr 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788774576693

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk