Modstanden - Valgene der skilte. Om besættelsestidens kampe

Vis stort billede Tilføj
Modstanden - Valgene der skilte. Om besættelsestidens kampe

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Portrætter og dramatiske hændelser fra modstandskampen 1940-45, først og fremmest fra det syd- og sønderjyske område, men også med afstikkere til både Fyn og København.


Her er beretningen om den unge Herman Boye-Møller, læreren der blev angivet af en kollega, der udgav sig for også at kæmpe mod tyskerne. Her er fortællingen om modstandskæmperen Torben Wolden-Ræthinge, bror til journalisten Ninka og senere mangeårig direktør for Bornholmstrafikken, dødsdømt og sendt til Tyskland og kun reddet fordi 5. maj var så tæt på. Her er portrættet af sheriffen fra Tinglev, politibetjent Egebjærg Andersen, der efter krigen var mål for et attentat af varulve.
MODSTANDEN giver et enestående indblik i de vilkår, modstandsbevægelsen arbejdede under. Henning N. Larsen er bosat i Sønderborg og er i dag en populær foredragsholder. Henning N. Larsen er uddannet økonom, er autodidakt historiker og høstede ros for sin bog Stikkeren, der udkom i august 2010. Han er kendt for sin omfattende research, hvor han ofte finder data og vidnesbyrd, så begivenhederne må revurderes.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Henning N. Larsen
Sideantal: 360
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Nyt Nordisk Forlag
Bredde: 174 mm
Højde: 246 mm
Dybde: 27 mm
Vægt: 710 g
Udgivelsesdato: 01 Apr 2012
Oplagsdato: 01 Apr 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788717042445

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

Modstanden - Valgene der skilte. Om besættelsestidens kampe Nyt Nordisk Forlag