Moderskab og Mødrehjælp - Otte portrætter og 100 års historie

Vis stort billede
Moderskab og Mødrehjælp - Otte portrætter og 100 års historie

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Samfundets syn på moderskabet har ændret sig drastisk de seneste 100 år. Engang gjorde en graviditet en ung kvinde forlegen, i dag viser hun stolt sin mave frem. Hvor moderskabet tidligere var et skæbnevilkår, kvinder måtte tage på sig, er det i dag et valg, den enkelte selv træffer. I takt hermed er kvinders og børns vilkår og rettigheder blevet sikret gennem reformer ført an af visionære ildsjæle og organisationer. Mødrehjælpen har været central i hele denne udvikling og har haft en uvurderlig rolle – både for samfundet og for den enkelte kvinde, der har fået hjælp.
I MODERSKAB OG MØDREHJÆLP fortæller journalist og forfatter Pia Fris Laneth indlevende om moderskabets udvikling og om Mødrehjælpens arbejde gennem mere end 100 år. Samtidig viser bogen med otte stærke portrætter af unge mødre, hvor kampen for moderskabet står i dag. De otte kvinder fandt det alle som ganske unge meningsfuldt at blive mødre – trods fordomme, hykleri og bedrevidende argumenter fra omgivelserne. Alle har de oplevet små og store kampe for deres valg, og alle har de på et tidspunkt fået vigtig støtte fra Mødrehjælpen, som familie, venner eller det offentlige ikke kunne tilbyde.
MODERSKAB OG MØDREHÆLP fejrer Mødrehjælpens arbejde gennem mere end 100 år. Siden de første mødrehjælpsorganisationer blev grundlagt, har ildsjæle kæmpet for, at kvinder kan skabe et varmt, trygt og udviklende liv for sig selv og deres børn. Et arbejde, der fortsætter og udvikles hver eneste dag i dagens Danmark.
OM FORFATTEREN: Pia Fris Laneth (f. 1956) er journalist, foredragsholder og forfatter til blandt andet „Respekt – historier fra Settlementet på Vesterbro“ og „Lillys Danmarkshistorie – kvindeliv i fire generationer“.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Pia Fris Laneth
Sideantal: 362
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Kristeligt Dagblads Forlag
Bredde: 166 mm
Højde: 237 mm
Dybde: 25 mm
Vægt: 823 g
Udgivelsesdato: 06 Feb 2014
Oplagsdato: 06 Feb 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788774671190

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

Moderskab og Mødrehjælp - Otte portrætter og 100 års historie Kristeligt Dagblads Forlag