Mod Apion - Oversættelse, indledning og noter ved Niels Henningsen

Vis stort billede
Mod Apion - Oversættelse, indledning og noter ved Niels Henningsen

179,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Mod Apionadskiller sig fra alle andre skrifter, vi har overleveret fra Antikken, ved sit særlige indhold og formål, der gør det til en unik kilde. Den jødiske historieskriver Flavius Josefus har i dette sit sidste værk (på græsk) fra omkring 100 evt. præsenteret læserne i Romerriget for et forsvar for det jødiske folk med dets egenartede historie og religion. Det er skrevet dels som Josefus’ svar og modangreb på en række antijødiske skribenter gennem tiden, heriblandt titlens Apion, dels som en begejstret indføring i jødedommen og den på Moselovene baserede fromhed.
Den dramatiske – og for jøderne traumatiske – baggrund for hele Josefus’ forfatterskab var den jødisk-romerske krig 66-74 evt. med ødelæggelsen af templet i Jerusalem til følge, som skildret af Josefus i hans første værk. Josefus’ efterfølgende storværk skulle tjene til at oplyse omverdenen om jødernes historie lige fra de bibelske tider frem til krigsudbruddet, men var til Josefus’ skuffelse blevet negativt modtaget, og Mod Apioner derfor tillige Josefus’ indlæg i denne ‘historikerstrid’. Bag om dette læser man imidlertid Josefus’ forsøg på at formidle og forsone mellem romere og jøder – mellem Magtens folk og Pagtens folk.

Mod Apion
rummer et væld af oplysninger og referencer, og nærværende udgave er derfor grundigt forsynet med noter. Den indeholder som appendiks endvidere udvalgte tekster af Filon og Tacitus i oversættelse.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Flavius Josefus
Sideantal: 216
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Anis
Bredde: 159 mm
Højde: 234 mm
Dybde: 18 mm
Vægt: 375 g
Udgivelsesdato: 01 Apr 2013
Oplagsdato: 01 Apr 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788774575825

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Mod Apion - Oversættelse, indledning og noter ved Niels Henningsen Anis