Min fars flugt

Vis stort billede Tilføj
Min fars flugt

249,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 3-5 hverdage

Den 7. oktober 1943 gik Bent Blüdnikows far, Benjamin, sammen med ni andre jøder om bord i en robåd, der skulle fragte dem fra det besatte Danmark til sikkerhed i Sverige. Et par kilometer ude kæntrede båden, og alle ombordværende, inklusive et lille barn endte i Øresunds kolde vand. Syv blev reddet; tre druknede.

Med sin fars historie som omdrejningspunkt fortæller Bent Blüdnikow om de danske jøders redning i 1943. Men vi begynder længere tilbage i tiden, hvor fattige jødiske immigranter i begyndelsen af det 20. århundrede kom fra Østeuropa til Danmark. Nazisternes hensigter i Danmark er endnu en gåde. hvad var deres egentlige plan for en løsning af "jødespørgsmålet"? Hvilke tanker gjorde Werner Best sig, og hvilken rolle spillede tyske og danske nazister, det jødiske samfunds ledelse og danske politikere?

Bent Blüdnikows gribende beretning bygger på samtaler med hans forældre, deres dagbøger, interviews med overlevende fra robåden og andre danske jøder. Det er historien om en tid, hvor mennesker blev jagtet som dyr, og danske hjælpere udviste heltemod. Det er historien om de reddede og de druknede og om nogle af de mest dramatiske dage i Danmarks historie.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Bent Blüdnikow
Sideantal: 260
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Berlingske Media Forlag
Bredde: 147 mm
Højde: 226 mm
Dybde: 23 mm
Vægt: 499 g
Udgivelsesdato: 05 Sep 2013
Oplagsdato: 16 Dec 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771375824

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk