Middelalderens verden - Verdensbilledet, tænkningen, rummet og religionen

Vis stort billede
Middelalderens verden - Verdensbilledet, tænkningen, rummet og religionen

498,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Femte bind i serien af verdensbøger. Tidligere er udkommet "Renæssancens verden", "Oplysningens verden", "Romantikkens verden" og "Modernitetens verden".

Middelalderens verdensbillede havde som udgangspunkt, at Gud havde åbenbaret den endegyldige sandhed i Bibelen. Kosmos var en velordnet størrelse med Jorden i centrum, og i samfundet havde ethvert menneske sin faste plads, ligesom samfundets gudgivne klasser havde hver deres funktion inden for helheden. De døde og de levende tilhørte samme fællesskab. Historien var en meningsfyldt størrelse, hvis forløb fra begyndelsen ved skabelsen til afslutningen ved dommedag var fastlagt af Gud.

I Middelalderens Verden giver 30 forskere fra Aarhus Universitet et indblik i en fremmedartet og mangfoldig fortid. De præsenterer os for billeder og bygninger, begreber og tankefigurer, fortællinger og følelser. De fortæller os om kristendommens møde med andre religioner. Sidst, men ikke mindst, bringer de os ind på livet af vigtige middelalderskikkelser, fra fyrster som Karl den Store til filosoffer som Johannes Duns Scotus.

Middelalderens Verden dækker den periode, hvor en civilisation funderet på kristendommen blev spredt til hele Europa. Derved blev ikke bare hele vores verdensdel civiliseret, men Europa fik på trods af krige også mulighed for at udvikle en så stærk teknologisk, økonomisk, vidensmæssig og militær enhed, at det med varierende lande i spidsen de næste 500 år kunne erobre og dominere resten af verden. Her lagdes grunden til Europas globale betydning, som vi endnu i dag lever med - på godt og ondt.

Flere detaljer

Mere info
Sideantal: 528
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 223 mm
Højde: 282 mm
Dybde: 45 mm
Vægt: 2297 g
Udgivelsesdato: 25 Oct 2010
Oplagsdato: 25 Oct 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779345300

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk

Middelalderens verden - Verdensbilledet, tænkningen, rummet og religionen Aarhus Universitetsforlag