Mennesket er et ceremonielt dyr - Ludwig Wittgensteins Bemærkninger om Frazers Den Gyldne Gren

Vis stort billede
Mennesket er et ceremonielt dyr - Ludwig Wittgensteins Bemærkninger om Frazers Den Gyldne Gren

149,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Ludwig Wittgenstein (1889-1951) var østrigsk-engelsk filosof og en af de mest indflydelsesrige tænkere i det tyvende århundrede. Wittgenstein arbejdede med sprogfilosofi, matematikkens grundlagsproblemer og den filosofiske psykologi.

Denne bog – en præsentation af et stykke Wittgensteinsk forskningshistorie – er den første af sin slags, som samler filosoffernes fortolkninger og forståelse af Wittgensteins bemærkninger til James G. Frazers berømte antropologiske værk The Golden Bough (på dansk: Den gyldne gren.) Samtidig er der i slutningen af bogen en oversættelse af Wittgensteins Bemærkninger om Frazers ’Den gyldne gren’ og af relevante uddrag fra Frazers Den gyldne gren.Wittgensteins Bemærkninger om Frazers ’Den gyldne gren’ er en central samling af bemærkninger fra Wittgensteins sene religionsfilosofiske tænkning, og omdrejningspunktet er en kritik af Frazers intellektualistiske forståelse og evolutionsteoretiske indramning af magi og religion. Men det er også en præcisering af Wittgensteins egen forståelse af religiøs tro og religiøse handleformer.
Westergaards bog er overmåde vel argumenteret, nøgtern og af gennemgribende saglig karakter. Hans filologiske akkuratesse er forbilledlig, og evnen til klart og sobert at ridse egne påstande op i tydelig kontrast til allerede eksisterende hypoteser på områdeter noget, som enhver akademiker med respekt for sig selv både kan og bør tage ved lære af . Filosofiske Anmeldelser

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Peter K. Westergaard
Sideantal: 221
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Anis
Bredde: 162 mm
Højde: 232 mm
Dybde: 18 mm
Vægt: 422 g
Udgivelsesdato: 05 Jun 2013
Oplagsdato: 05 Jun 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788774576747

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Mennesket er et ceremonielt dyr - Ludwig Wittgensteins Bemærkninger om Frazers Den Gyldne Gren Anis