Med Mols i hjertet - Joachim Kattrups liv og forfatterskab

Vis stort billede
Med Mols i hjertet - Joachim Kattrups liv og forfatterskab

279,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Et inspirerende og litterært tidsbillede af Mols-forfatter Joachim Kattrup
Forfatteren Joachim Kattrup (1874-1925) var en anerkendt forfatter på Mols i sin samtid, men hans folkelige og meget varierende litteratur er i dag stort set gået i glemmebogen. Det ønsker Poul Holm Bangsgaard nu at råde bod på med sin nye bog Med Mols i hjertet, hvor han gennemgår og genoplever Kattrups forfatterskab, som af datidens anmeldere blev set som en forfriskende kontrast til tidens 'såkaldte' store forfattere: J. P. Jacobsen og Johannes V. Jensen.
Bogen er mere end et forfatterportræt; det er også et fascinerende portræt af tiden og Mols, som det udtrykkes gennem Kattrups litteratur. Bogen er smukt illustreret med fotos af Kattrups håndskrevne breve, Amerikabillet, reklameplakater og ældre udgaver af hans bøger. Derudover kan man more sig med Kattrups historier inspireret af folk på Mols og nedskrevet på molbomål. Under hele hans forfatterskab ligger en tør, jysk humor.
Ud over romaner, noveller og digte skrev Kattrup også historier for børn, og han var optaget af det lokale folkeliv, som det blev udtrykt i sagn og overtro. Men Kattrup var ikke kun hjemstavnsforfatter; han tog også på store rejser til Amerika og Holland, og hans rejsebeskrivelser blev dengang trykt i både danske og udenlandske aviser.
Poul Holm Bangsgaard er magister i litteraturvidenskab og tidligere højskoleforstander. Han bor på Mols, hvor også Joachim Kattrup boede. Poul har lavet en grundig research på og gennemlæst hele Kattrups omfattende forfatterskab, bl.a. har han udarbejdet en liste over alle de historier til julehæfter og almanakker, som Kattrup producerede.
Med dette brede spektrum af genrer og emner er Kattrup en interessant forfatter, der med stor fornøjelse kan læses, også i dag, og dette har man nu mulighed for i Med Mols i hjertet.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Poul Holm Bangsgaard
Sideantal: 276
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 1
Fagredaktør: Lisette Agerbo Holm,Rikkemaiah Fischer
Udgiver: Turbine
Udgivelsesdato: 06 Jun 2013
Oplagsdato: 06 Jun 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771412680

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Med Mols i hjertet - Joachim Kattrups liv og forfatterskab Turbine