Liv og konsekvens - Bonhoeffers teologiske arv

Vis stort billede
Liv og konsekvens - Bonhoeffers teologiske arv

249,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Dietrich Bonhoeffer var en af de mest markante og vedholdende stemmer i den kirkelige opposition imod det tyske naziregime. Han både talte, skrev og handlede i opposition til nazismen, og han blev som konsekvens heraf fængslet og senere kort før krigens afslutning henrettet.


Bonhoeffers teologi har efterfølgende fået en meget stor indflydelse, bl.a. pga. den tætte sammenhæng mellem Bonhoeffers teologiske overvejelser og hans egen indsats imod nazismens dehumanisering. Men interessen skyldes også, at Bonhoeffer formår at fastholde en vedvarende vekselvirkning mellem teologi, kirke, kultur og samfund, der i sig selv appellerer til fortsat fortolkning, anvendelse og kreativ videretænkning.
Bogens indhold falder i tre dele, hvor del I består i en præsentation og analyse af Bonhoeffers biografi og kristologi, mens del II udfolder virkningen af Bonhoeffers inkarnationstænkning i forhold til politik og prædiken. I bogens tredje del rekonstrueres sammentænkningen af kristendom og samtid gennem et nyskrevet læsedrama om Dietrich Bonhoeffer skrevet af Caspar Koch.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Henning Thomsen / Peter Lodberg / Hans Vium Mikkelsen / M.Fl
Sideantal: 312
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Aros
Bredde: 175 mm
Højde: 241 mm
Dybde: 25 mm
Vægt: 572 g
Udgivelsesdato: 03 Apr 2013
Oplagsdato: 03 Apr 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788770036580

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk