Lenz - Stasi-agenten, der blev fanget af fortiden

Vis stort billede
Lenz - Stasi-agenten, der blev fanget af fortiden

249,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

En mand forlader et retslokale i Østre Landsret. Han går let foroverbøjet langs rettens ydermur og forsøger at ignorere de mange journalister og fotografer. Med den ene hånd holder han en mobiltelefon fast mod øret. Mellem to fingre på den anden hånd, som stritter skråt bagud, klemmer han en cigaret.

Manden har siddet i isolation i celle nummer 172 i Vestre Fængsel i 111 døgn, men man kan ikke se det på ham.Nu er han atter en fri mand. Han kan genoptage sit arbejde i Bruxelles på det kontor, som har været forseglet i alle de uger, han har siddet sig i varetægt.

”Men har du aldrig hørt navnet Lenz før?” spørger en journalist.Han stirrer med et indigneret, næsten vantro blik: ”Aldrig.”

LENZ er historien om embedsmanden, der var hovedmistænkt i den største danske spionsag siden krigens tid. Det er historien om en ung mands opstigen fra proletariatet i Københavns Sydhavn til eurokratiet i Bruxelles. Om den mest venstreorienterede generation nogensinde. Og om det skridt videre, bogens hovedperson gik for den højere sag og for sine hemmelige arbejdsgivere i den østtyske efterretningstjeneste Stasi.

LENZ er en dokumentarisk beretning baseret på aktindsigter fra det centrale Stasi-arkiv i Berlin, historiske arkivalier og samtaler med centrale mundtlige kilder, der kender hovedpersonen siden hans barn- og ungdom. Bogen afdækker den fortid, hovedpersonen endnu ikke vil stå ved, og det bitre efterspil, hans sag fik, da den blev politisk.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Mikael Busch
Sideantal: 250
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: People'Spress
Bredde: 145 mm
Højde: 226 mm
Dybde: 23 mm
Vægt: 497 g
Udgivelsesdato: 27 Apr 2015
Oplagsdato: 27 Apr 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771372823

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Lenz - Stasi-agenten, der blev fanget af fortiden People'Spress