Konstantinopels Fald - Slaget mellem islam og vesten

Vis stort billede
Konstantinopels Fald - Slaget mellem islam og vesten

249,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

2. UDGAVE

Anmeldelse:

Her begynder den konflikt mellem Vesten og islam, som vi stadig befinder os i! "Crowleys måde at skrive historie på er medrivende, og det er imponerende, at han formår at dramatisere de over fem hundrede år gamle krøniker til en helstøbt bog. Som læser bliver man ført gennem byens gader af forfatteren, og efter endt læsning får man en ubændig lyst til at drage til Istanbul for at se resterne af Konstantinopels mure og Hagia Sophia …” -Politiken - 5 hjerter!
I foråret 1453 belejrede tyrkerne Konstantinopel, og det skulle blive et af de største militære slag i samtiden – sammenstødet mellem kristendommen og islam, slaget mellem Vest og Øst. Dette er et imponerende historisk værk og en gribende beretning om den hellige krig mellem den kristne verden og islam, som endnu giver genlyd i den moderne verden i dag … Historikeren Roger Crowley sætter scenen med dramatisk indlevelse: Citat fra bogen: ”Sent om eftermiddagen så forsvarerne af byen, hvordan tyrkerne nu samledes foran murene. Det var en smuk dag. Solen gik langsomt ned i vest. Ude på sletten stillede de osmanniske styrker op i regimenter, soldaterne var i bevægelse, de løftede krigsbannerne op og fyldte horisonten fra kyst til kyst. Fortroppen fortsatte med at fylde voldgravene, kanonerne blev flyttet så tæt på murene som muligt, og uden ophør blev der stablet enorme mængder af stormstiger og andet krigsmateriel op (…)”
En meget interessant bog om det store vendepunkt i europæisk historie – da Istanbul blev til en islamisk by. Det stærke modsætningsforhold mellem øst- og Vesteuropa, som her fandt sit absolutte højdepunkt, trækker stærke tråde til de modsætningsforhold, vi endnu oplever i dag.
Om forfatteren : Roger Crowley er uddannet historiker fra Cambridge University. Han voksede op på Malta, hvor faderen var i flåden – her fik Crowley grundlagt en stærk og levende interesse for Middelhavsregionens forhold.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Roger Crowley
Sideantal: 298
Sprog: Dansk
Originaltitel: Constantinople - The Last Siege 1453
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Henning Goldbæk
Oplag: 1
Udgave: 2
Udgiver: Rosenkilde
Bredde: 157 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 19 mm
Vægt: 568 g
Udgivelsesdato: 13 Jul 2014
Oplagsdato: 13 Jul 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771288148

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Konstantinopels Fald - Slaget mellem islam og vesten Rosenkilde