Kong Hans

Vis stort billede
Kong Hans

199,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

En biografi om den farverige kong Hans, der regerede 1481-1513.
Bogen tager sin læser med på en rejse tilbage til middelalderens Danmark, hvor den dameglade konge både udfordrede kirkens magt og gik adelen imod.
Det er en underholdende fortælling om et kongeliv i middelalderens sidste årtier, om hustruen Christine og elskerinden Edele, statens velfærd, krige og fredsforhandlinger – mod især ærkefjenden Sverige – og om Danmark i 1400-tallet.
Kong Hans er bl.a. kendt for at grundlægge den danske orlogsflåde, og at udnævne – til adlens bitre fortrydelse – borgerlige som lensmænd. Han fik da også den katolske kirkes stærke vilje at mærke, da han bekendtgjorde, at man nu ustraffet kunne arrestere biskopper.
Privat fandt man ham oftest i armene på elskerinden Edele eller i festligt lag i byen, hvor han med sin forkærlighed for sang, musik og bramfri replikker fordrev tiden med kort- og terningespil. Hans var en regulær spillefugl, og det forlyder endda, at han – når heldet ikke stod ham bi – måtte låne penge af en eller flere af de øvrige deltagere eller sende bud til datidens finansminister, så han kunne få afviklet sin spillegæld.
Der findes utallige bøger om de danske konger, men ufattelig få om kong Hans og hans samtid. Det retter denne biografi op på!
Henning Dehn-Nielsener cand.phil. og har som historiker et langt forfatterskab bag sig.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Henning Dehn-Nielsen
Sideantal: 122
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hardback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 148 mm
Højde: 198 mm
Dybde: 15 mm
Vægt: 341 g
Udgivelsesdato: 15 May 2013
Oplagsdato: 15 May 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771180831

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk