Kommentar til Paulus´ breve til Thessalonika

Vis stort billede
Kommentar til Paulus´ breve til Thessalonika

189,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Paulus to breve til menigheden i Thessalonika (nutidens Saloniki) er de ældste kristne dokumenter, der har nået eftertiden. De er også de første breve fra Paulus' hånd, der findes, og giver allerede derved et enestående indblik i den ældste kristendoms historie.

De er skrevet omkring år 50 e.Kr., altså kun en snes år efter korsfæstelsen af Jesus. I løbet af disse få år er den nye religion nået så langt ud i verden som fra Jerusalem til Makedonien, har sprængt de etniske grænser og er sprunget fra jøderne til makedonerne og grækerne!

I de to breve konfronteres læserne med en glødende apokalyptisk forventning om Jesus' genkomst, som de fleste kristne ifølge Paulus' overbevisning vil komme til at opleve i levende live. Også dødes opstandelse bliver der tale om, såvel som om den datidige antisemitisme, som Paulus - selv jøde - selvfølgelig godt kendte, men ikke tog del i.
Om ægtheden af Første Thessalonikerbrev hersker der i dag ingen som helst tvivl.
Derimod er ægtheden af Andet Thessalonikerbrev i stigende grad blevet anfægtet, både på det europæiske kontinent og i de engelsk-talende lande. Den foreliggende kommentar argumenterer imidlertid for ægtheden af begge breve og hævder, at de kun under forudsætning af at stamme fra Paulus udgør virkeligt inciterende læsning.

Niels Hyldahl (f. 1930) er dr.theol. og var fra 1969 til 2000 professor ved Det Teologisk Fakultet, Københavns Universitet.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Niels Hyldahl
Sideantal: 170
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Forlaget Anis
Bredde: 160 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 12 mm
Vægt: 326 g
Serie: Teologisk serie.
Udgivelsesdato: 30 Sep 2008
Oplagsdato: 30 Sep 2008
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788774573340

Udgivelsesår

2003

Sprog

Dansk

Kommentar til Paulus´ breve til Thessalonika Forlaget Anis