Kina - fra kejserdømme til kapitalisme

Vis stort billede
Kina - fra kejserdømme til kapitalisme

139,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Kina er verdens nye supermagt og uomgængelig i snart sagt alle sammenhænge. Bogen giver et overblik over landets brogede og tumultariske historie i det 20. og 21. århundrede.
Bogen er skrevet til historieundervisningen på ungdomsuddannelserne og gennemgår kejserdømmets fald, demokratisk styre, nationalistisk diktatur, borgerkrig og krig mod Japan. Hertil kommer kapitler om kommunisternes magtovertagelse i 1949, der efter årtiers benhårdt diktatur de seneste årtier har tilladt en større grad af ytringsfrihed, kapitalisme og privat ejendomsret – dog stadig under Kommunistpartiets kontrol.
De mange udfordringer, Kina står over for i dag, beskrives også: Forurening og miljøbelastning, befolkningstilvæksten, forsyningssikkerhed, forholdet til Vesten, Taiwan og Afrika, ytringsfrihed og censur og meget mere.
Denne 2. udgave af bogen er fuldkommen ajourført og medtager landets historie helt frem til 2013.Bogen indgår i serien His2rie (læs mere på www.his2rie.dk), der er et netbaseret undervisningsmateriale specielt tilrettelagt til historieundervisningen i gymnasiet: stx, hf og hhx.Hjemmesiden www.his2rie.dk supplerer bøgerne i serien. Hver bog har sin egen del af hjemmesiden, hvor der findes kildetekster, arbejdsspørgsmål, opgaver, links m.m.
Mette Holm er journalist og har beskæftiget sig med Kina i over 30 år og har i perioder boet i Beijing og Hongkong. Hun har bl.a. arbejdet som Jyllands-Postens Kina-korrespondent. Hun er en af Danmarks mest brugte Asien- og Kina-eksperter.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Mette Holm
Sideantal: 126
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 2
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 174 mm
Højde: 246 mm
Dybde: 10 mm
Vægt: 293 g
Serie: his2rie
Udgivelsesdato: 21 Jan 2014
Oplagsdato: 20 Aug 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771183092

Udgivelsesår

2001

Sprog

Dansk