Kampens skønhed og gru - Første Verdenskrig i 212 korte kapitler

Vis stort billede
Kampens skønhed og gru - Første Verdenskrig i 212 korte kapitler

349,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Peter Englund

Kampens skønhed og gru

Første verdenskrig i 212 korte kapitler

Sidste efterårs store bestseller i Sverige. 630 siders uforglemmelig beretning om Første verdenskrig.

Første verdenskrig anses af mange eksperter for at være den mest gennemgribende historiske hændelse på vores kontinent siden romerrigets fald. Trods dette og på trods af at denne krig kom til at præge hele 1900-tallet er det i dag en hændelse som er havnet i glemslens mørke. Kampens skønhed og gru vil ændre på det forhold.

Den svenske historiker Peter Englunds mageløse bog er ikke nogen almindelig eller konventionel historiebog hvor begivenhederne skildres oppefra og hvor alt samles i en alt overskuende fortælling. I denne bog føres historien tilbage til dens mindste atomare bestanddele: det enkelte menneske og dets oplevelser.

Kampens skønhed og gru lader læseren følge 19 virkelige men nu ukendte mennesker bl.a. en australsk kvinde som kørte lastbil for den serbiske hær en italiensk soldat som havnede på sindssygehospital en fransk embedsmand som aldrig så fronten en tysk skolepige som voksede op med krigen i øst en sydamerikansk eventyrer som kæmpede som frivillige i den tyrkiske hær en belgisk kamppilot en tysk infanterist en russisk sygeplejerske en amerikansk feltkirurg og en ungarsk kavalerist.

Disse mennesker oplevede krigen forskellige steder og på forskellig måde men de forenes af at de alle befandt sig langt nede i hierarkierne og fordi krigen ændrede livet for dem alle. Bogen bygger på materiale som de har efterladt sig: breve dagbøger memoirer. Hvert eneste af de i alt 212 kortekapitler bygger på hvad disse mennesker hver især så tænkte eller gjorde en bestemt dag begyndende i august 1914 og til slutningen i november 1918.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Peter Englund
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Tiderne Skifter
Bredde: 136 mm
Højde: 190 mm
Dybde: 51 mm
Vægt: 830 g
Udgivelsesdato: 08 Oct 2009
Oplagsdato: 08 Oct 2009
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779733787

Sprog

Dansk

Kampens skønhed og gru - Første Verdenskrig i 212 korte kapitler Tiderne Skifter