Kampen om Stillehavet - Den kejserlige japanske flådes krig mod USA 1941-45

Vis stort billede
Kampen om Stillehavet - Den kejserlige japanske flådes krig mod USA 1941-45

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Krigen mellem USA og Japan 1941-1945, der udspillede sig som en kamp om Stillehavet er det mest omfattende og omkostningsfulde søslag i verdenshistorien.
Med udgangspunkt i livet ombord på de to japanske hangarfartøjer Shokaku og Zuikaku fortælles historien om en af de væsentligste delkrige under Anden Verdenskrig, der længe har stået i skyggen af det, der skete i Europa.
Baseret på en blanding af dagbøger, interviews med krigsveteraner, arkivmateriale og meget andet, skildrer bogen menneskene ombord på de to hangarskibe og deres hverdag midt i en højteknologisk krig, de for de flestes vedkommende ikke var rustet til at udkæmpe.
Læseren følger kombattanternes kamp for at tilpasse sig den radikalt nye måde krigen blev udkæmpet på: de seneste flymodeller og nyudviklede radarsystemer, der var baseret på tidens allermest avancerede teknologi. Hvad følte og tænkte de? Og hvordan opfattede de sig selv og den amerikanske fjende? Forfatterne sætter skibslægernes, radaroperatørerne og de meniges konkrete historier ind i den større verdenskrigssammenhæng. Temaer som fremkomsten af kamikazeflyvninger, den (for amerikanerne overraskende) japanske krigsvilje og de militærstrategiske overvejelser gennemgås og diskuteres af de to forfattere.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Niklas Zetterling / Dan Öberg
Sideantal: 256
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Informations Forlag
Bredde: 168 mm
Højde: 238 mm
Dybde: 30 mm
Vægt: 595 g
Udgivelsesdato: 30 May 2013
Oplagsdato: 30 May 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788775143979

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Kampen om Stillehavet - Den kejserlige japanske flådes krig mod USA 1941-45 Informations Forlag