Kampen om Danmarks natur

Vis stort billede
Kampen om Danmarks natur

399,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Denne bog fortæller, hvordan kampen for at bevare den danske natur har udspillet sig siden begyndelsen af 1800-tallet. Både natur og natursyn har undergået dramatiske forandringer i denne periode i takt med at det danske samfund har
ændret sig.

Stadig bedre materielle og sociale forhold for den danske befolkning har især de sidste 250 år lagt et stadig større pres på naturen og dens resurser. Da guldaldermalerne beskrev de danske landskaber i 1800-tallet var naturen allerede blevet fattigere; moderniseringen af det danske samfund var begyndt at kunne mærkes.

Historien om naturfredningskampen i Danmark kan derfor ses som en lang nedtur, hvor man har prøvet at begrænse naturforringelsen i de bedste naturperler. Men det er også en spændende og dramatisk fortælling, præget af stærke følelser og farverige personligheder. Og den rummer masser af opmuntrende lyspunkter – naturområder og dyre- og plantearter, der er blevet reddet og en stadig mere udbredt forståelse for naturfredningsarbejdet, som giver håb for fremtiden.

Den rigt illustrerede pragtudgivelse er skrevet af journalist og forfatter Søren Olsen.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Søren Olsen
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Gads Forlag
Bredde: 253 mm
Højde: 282 mm
Dybde: 38 mm
Vægt: 1942 g
Udgivelsesdato: 09 Apr 2015
Oplagsdato: 09 Apr 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788712050315

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk