Jesus - en jødisk kynikers liv og lære

Vis stort billede Tilføj
Jesus - en jødisk kynikers liv og lære

249,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Hvem var Jesus egentlig?
Bernhard Lang giver her et svar:
Jesus var en jødisk udgave af de græske, kyniske filosoffer. Kynismen var en af de retninger inden for græsk filosofi, som gik tilbage til Sokrates. Men i modsætning til tilhængerne af Platon, Aristoteles og andre var kynikerne ikke optaget af abstrakte spørgsmål. De var livsfilosoffer; de mente, at man kun kunne opnå et autentisk liv ved at give afkald på alt det, som mennesker normalt begærer: rigdom, seksualitet, familie, social status, god mad, bløde klæder. Tilbage til naturen, til det enkle liv – det var kynikernes budskab. ’‘Kyniker’ vil sige ‘hundeagtig’. Den mest berømte af alle kynikere, Diogenes, ville netop leve som en hund.
At Jesus skulle være inspireret af kynikerne, er en kontroversiel tese. I bogen her argumenterer Bernhard Lang omhyggeligt for, at Jesus faktisk var en slags kynisk filosof. Men Jesus var det på en særlig jødisk måde: I traditionerne om profeten Elias havde jøderne deres eget forbillede for et liv i magisk, lykkelig askese.
Jesus – en jødisk kynikers liv og lære viser nye sider af Jesus. Bogen er samtidig en indføring i den kyniske filosofi i antikken; den giver også eksempler på kynisk inspiration i moderne filosofi, fra Diderot til Sloterdijk og Foucault.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Bernhard lang
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Søren Kirkemann
Originaltitel: Jesus der Hund
Originalsprog: Tysk
Produktvariant: Indbundet
Oversætter: Hans Jørgen Lundager Jensen
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Forlaget Univers
Bredde: 129 mm
Højde: 190 mm
Dybde: 22 mm
Vægt: 314 g
Serie: .
Udgivelsesdato: 19 Jun 2012
Oplagsdato: 19 Jun 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788791668272

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

Jesus - en jødisk kynikers liv og lære Forlaget Univers