Interneringskartoteket - Om Carsten Høeg og hans gruppe under besættelsen

Vis stort billede Tilføj
Interneringskartoteket - Om Carsten Høeg og hans gruppe under besættelsen

160,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

På opfordring fra de allierede besluttede Danmarks Frihedsråd i september 1944 at nedsætte en gruppe til systematisk registrering af stikkere og kollaboratører. Målet var først og fremmest at forberede retsopgøret, foruden at undgå et blodigt og ukontrolleret opgør under den forestående befrielse. Oprettelsen af Centralkartoteket blev ledet af Carsten Høeg, professor i klassisk filologi ved Københavns Universitet. Til at hjælpe sig etablerede han en arbejdsgruppe bestående af unge studerende.
To af gruppens centrale medlemmer beretter i denne bog detaljeret om det risikable registreringsarbejde og den intense stemning, der prægede tiden op til befrielsen. Arbejdet foregik af sikkerhedsmæssige årsager på skiftende københavnske adresser, og ofte var det tilfældigheder, der forhindrede, at Gestapo afslørede gruppen.
Interneringskartoteketrummer hidtil upubliceret kildemateriale om Centralkartoteket, og forfatternes beretning suppleres af et uddrag af Jens Eges dagbogsoptegnelser fra besættelsens sidste måneder. Desuden bringes en række kortere beretninger fra andre gruppemedlemmer samt et portræt af Carsten Høeg ved hans datter, Mette Konow. Bogen er illustreret med en mængde privat billedmateriale.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jens Ege / Eli Fischer-Jørgensen
Sideantal: 189
Sprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Museum Tusculanum
Bredde: 153 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 18 mm
Vægt: 441 g
Udgivelsesdato: 06 Oct 2005
Oplagsdato: 06 Oct 2005
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788763503402

Sprog

Dansk

Interneringskartoteket - Om Carsten Høeg og hans gruppe under besættelsen Museum Tusculanum