Ikke af brød alene - Et undervisningsmateriale om måltidet og nadveren

Vis stort billede
Ikke af brød alene - Et undervisningsmateriale om måltidet og nadveren

65,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Måltidet spiller en stor rolle i kristendommen; både som ramme for Jesu møde med mennesker og som det særlige måltidfællesskab, der blev oprettet med nadveren. – I hæftets seks kapitler udfoldes måltidets, madens og nadverens betydning og funktion. Til hvert kapitel er der spørgsmål til samtale og eftertanke.

At spise sammen er at træde ind i en ærlig relation til hinanden. Sådan er det i dag, og sådan var det på Jesu tid. Og det er ikke tilfældigt, at Det Nye Testamente er fyldt med måltider. For gennem måltidet etablerer Jesus en ny slags fællesskab, der går på tværs af de skel, samfundet sætter mellem mennesker. Det interessante er samtidig, at de første kristne også dannede menigheder, der samlede sig om måltider, og at diskussionen om, hvad man kunne spise, og hvem man kunne spise med, fortsatte. Som et helt centralt måltid står nadveren, som kristne til alle tider har deltaget i og forsøgt at afklare betydningen af. Er det ’bare’ brød og vin, eller hvad er det?
I seks kapitler bevæger materialet sig gennem temaet måltid, mad og nadver – i et bibelsk, kristent og dagligdagsperspektiv. Hvert kapitel følges op af en række spørgsmål til samtale og eftertanke.
Hæftet er forfattet af cand. theol. og forlagsredaktør Ingrid Ank.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Ingrid Ank
Sideantal: 48
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Unitas Forlag
Bredde: 199 mm
Højde: 204 mm
Dybde: 4 mm
Vægt: 142 g
Udgivelsesdato: 22 Jan 2015
Oplagsdato: 22 Jan 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788775179602

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Ikke af brød alene - Et undervisningsmateriale om måltidet og nadveren Unitas Forlag