I kamp mod dumhed og hykleri - Om oplysningsmanden general W.H. von Schmettau

Vis stort billede
I kamp mod dumhed og hykleri - Om oplysningsmanden general W.H. von Schmettau

125,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Woldermar Hermann von Schmettau (1719-85) er i dag ikke kendt i bredere kredse. Ikke desto mindre var han en af de mest farverige blandt oplysningstidens mange interessante skikkelser. Schmettau var tysker af fødsel, men gik som officer i dansk tjeneste, avancerede senere til general i Norge og opnåede tilmed at blive udnævnt til Ridder af Elefanten. Han færdedes hjemmevant på de bonede gulve og fik – ikke uden grund – ry for at være en libertiner, der hengav sig til nydelser af enhver art. Samtidig var han optaget af kunst og teater, var bog- og møntsamler, frimurer og frem for alt: fritænker.

I kamp mod dumhed og hykleri følger Schmettaus omskiftelige tilværelse og undersøger samtidig, hvordan han som fritænker i tale og skrift lagde sig ud med den lutherske statsreligion og dens repræsentanter: præster, biskopper og professorer. Hidtil er der ikke blevet skrevet meget om Schmettau, og hele hans fritænkeriske forfatterskab er stort set blevet forbigået. Jens Glebe-Møller kaster med sin medrivende fortælling om denne særegne skikkelse lys over både tiden, manden og forfatterskabet, og bogen giver således et nyt og interessant indblik i oplysningstidens verden.

Jens Glebe-Møller , dr.theol., professor emeritus ved Det Teologiske Fakultet, Københavns Universitet. Glebe-Møller har skrevet en lang række bøger om teologiske og filosofiske emner.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jens Glebe-Møller
Sideantal: 122
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Museum Tusculanums Forlag
Bredde: 136 mm
Højde: 205 mm
Dybde: 10 mm
Vægt: 186 g
Serie: Tidlig Moderne
Udgivelsesdato: 06 Dec 2011
Oplagsdato: 06 Dec 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788763536929

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk

I kamp mod dumhed og hykleri - Om oplysningsmanden general W.H. von Schmettau Museum Tusculanums Forlag