I grænselandet - Rejsebreve fra Sydslesvig

Vis stort billede
I grænselandet - Rejsebreve fra Sydslesvig

250,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

For 150 år siden led Danmark nederlag ved Dybbøl og Slesvig-Holsten blev en del af Tyskland. Senere blev den nordlige del af Slesvig genforenet med Danmark men syd for grænsen bor stadigvæk flere tusinde tyske statsborgere der føler sig som danskere og den danske stat betaler hvert år omkring en halv milliard i støtte til danske skoler biblioteker kirker kunst og kultur. Men hvad er det med den danskhed? Hvem er disse dansksindede og hvad tænker de om sig selv og om Danmark?

Egon Clausen har besøgt grænselandet og det danske mindretal i deres hjem været til møder talt med skoleelever spillet lotto spist grønkål med sukker og pølse med sennep og kørt på kryds og tværs gennem det smukke land som i sin tid blev kaldt for Danmarks rosenhave.

Gennem en række rejsebreve beskriver han landet fortæller om dets historie drøfter nutiden og stiller spørgsmål til fremtiden.

Egon Clausen er forfatter og tidligere redaktør på P1 i Danmarks Radio. Som forfatter har han dyrket rejsebrevet som en særlig genre og blandt andet skrevet bøger om så forskellige lokaliteter som Rostock Texas og Vestjylland. Et gennemgående tema er udkanten som et sted og en tilstand der konstant er truet af glemsel. Det synes i høj grad at gælde for Sydslesvig hvorom det mange gange har lydt: I skal ikke blive glemt men hvis historie og betydning ikke desto mindre huskes af færre og færre.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Egon Clausen
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Tiderne Skifter
Bredde: 144 mm
Højde: 222 mm
Dybde: 18 mm
Vægt: 373 g
Udgivelsesdato: 22 Apr 2014
Oplagsdato: 22 Apr 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779736498

Sprog

Dansk

I grænselandet - Rejsebreve fra Sydslesvig Tiderne Skifter