I anledning af - Kasualierne mellem levet liv og forkyndelse

Vis stort billede
I anledning af - Kasualierne mellem levet liv og forkyndelse

249,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Lektor Ulla Morre Bidstrup, Præsternes Efteruddannelse, giver i bogen ”I anledning af…” adskillige forslag til nye kirkelige handlinger i vores livsforløb og til nye anlednings-gudstjenester i årets løb. Det gør hun med afsæt i tesen om, at de kirkelige handlinger (kasualierne) ikke kun markerer overgange i forskellige livsfaser, men skal ses som orienteringsritualer, hvor mennesker i afgørende øjeblikke i deres liv kommer for at orientere sig efter kristendommen.
Bogen introducerer begrebet "kasualier" som gudstjenester med en særlig anledning i det levede liv, samtidig med at der bliver gjort rede for, hvad det betyder for den moderne dansker at gå i kirke med en ”anledning”. Bogen giver også inspiration til, hvordan man som præst kan skrive taler til de kirkelige handlinger som f.eks. vielse og begravelse, således at det bliver klart, at Gud til stadighed virker i vores liv.

Om forfatterenUlla Morre Bidstrup har været sognepræst på landet og i byen gennem 13 år. Som lektor på Folkekirkens Uddannelsesinstitutioner underviser hun kommende og fungerende præster - bl.a. i arbejdet med kasualierne. Hun blev i 2011 ph.d. på en afhandling om kasualierne, hvor også den tyske tænkning på området er integreret.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Ulla Morre Bidstrup
Sideantal: 176
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Karina Rydendahl
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Aros
Bredde: 154 mm
Højde: 242 mm
Dybde: 12 mm
Vægt: 315 g
Udgivelsesdato: 30 Sep 2012
Oplagsdato: 30 Sep 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788770036849

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

I anledning af - Kasualierne mellem levet liv og forkyndelse Aros