Hvorfor er vi så glade for staten? - Om reformationen og retten

Vis stort billede
Hvorfor er vi så glade for staten? - Om reformationen og retten

50,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Resultatet af Luthers frihedstanker blev overraskende nok det gennemregulerede, statsstyrede samfund, som vi kender i dag.

Danskerne er glade for staten. Vi betaler vores skat og indretter os efter de fælles regler. Ja, faktisk har der ikke siden Grevens Fejde i 1500-tallet været alvorlige protester mod statens autoritet. Har dette med reformationen at gøre?
Martin Luther gik i 1521 ene mand op imod sin samtids mægtigste autoriteter. Han kæmpede for troens frihed og imod, at paven med sværdet i hånd bestemte over menneskers tro og samvittighed.Resultatet af Luthers frihedstanker blev overraskende nok det gennemregulerede, statsstyrede samfund, som vi kender i dag. De ti bud blev rettesnoren for den juridiske lovgivning, og kongens magt var nærmest ubegrænset. Ditlev Tamm peger på, at det er i denne modsætning, vi finder en del af forklaringen på, hvorfor danskerne lige siden 1500-tallet har været så glade for staten.

Læs Ditlev Tamms bidrag til serien om reformationen og dens virkningshistorie fra Eksistensen, og få en forklaringen på, hvorfor det i dag i juridisk forstand er så let at blive skilt.2017 markerer 500-året for reformationens begyndelse med Luthers opslag af 95 teser mod pavekirkens afladshandel i Wittenberg i Tyskland. Eksistensen sætter reformationens aftryk på vores liv, kultur og samfund til diskussion i en serie minibøger. Reformationsseriens forsider tegnes af satiretegner Gitte Skov.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Ditlev Tamm
Sideantal: 68
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Eksistensen
Bredde: 120 mm
Højde: 180 mm
Dybde: 5 mm
Vægt: 72 g
Serie: Reformationsserien
Udgivelsesdato: 29 Mar 2016
Oplagsdato: 29 Mar 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788741000039

Udgivelsesår

2016

Sprog

Dansk

Hvorfor er vi så glade for staten? - Om reformationen og retten Eksistensen