Hvor Dannebrog faldt ned - kaptajn Richard Gustav Borgelins erindringer fra Den Estiske Frihedskrig

Vis stort billede Tilføj
Hvor Dannebrog faldt ned - kaptajn Richard Gustav Borgelins erindringer fra Den Estiske Frihedskrig

249,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage
En medrivende fortælling fra en glemt del af danskernes historie, og en helt unik erindringsbog – for første gang udgivet samlet og på dansk – hvor danskeren kaptajn Borgelin fortæller om oplevelserne under Den Estiske Frihedskrig for næsten 100 år siden.
I 1919 blev et lille kompagni sendt fra Danmark til Baltikum for at hjælpe esterne i deres frihedskamp mod Rusland og de skræmmende bolsjevikker.Der var ikke enighed blandt de danske magthavere om at komme esterne til hjælp, men kompagniet blev alligevel sendt af sted – under ledelse af kaptajn Richard Gustav Borgelin.
Den medrivende og fængende beretning er samlet af Borgelins datter Ann-Mari, og erindringerne fortæller om alt fra dagligdagen blandt soldaterne over den venlige lokalbefolkning ramt af krigens rædsler til bolsjevikkernes grusomhed.
Bogen trækker Kompagni Borgelin ud af glemslen, og som folketingsmedlem og tidligere minister Bertel Haarder siger i bogens forord:
>>Danmark har ikke mange helte i militærhistorien. Kaptajn Borgelin er en af de få. Et land skal tage vare på mindet om sine helte. Derfor er denne bog vigtig<<.
Orientering til læseren: Nogle sider fra kaptajn Borgelins originalmanuskript er desværre gået tabt. Dette er angivet med kursiv i bogen.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Ann-Mari Borgelin (red.)
Sideantal: 192
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 160 mm
Højde: 228 mm
Dybde: 24 mm
Vægt: 504 g
Udgivelsesdato: 09 Oct 2012
Oplagsdato: 09 Oct 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771180503

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

Hvor Dannebrog faldt ned - kaptajn Richard Gustav Borgelins erindringer fra Den Estiske Frihedskrig Frydenlund