Hvad si'r de i Aarhus hos teologerne - Blade af teologrevyens historie

Vis stort billede
Hvad si'r de i Aarhus hos teologerne - Blade af teologrevyens historie

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Siden Teologisk Forening i Aarhus blev dannet i 1939, har man hvert år - med undtagelse af 1944 - afholdt et julemøde eller en julefest. Disse julefester skabte hurtigt deres egen tradition med causeri, semesterprolog og revy. Langt de fleste af teologrevyens tekster er bevarede, og de leverer baggrundsstoffet for Hvad si'r de i Aarhus hos teologerne .

Bogen har to dele. Første del fortæller teologrevyens historie og kommenterer Det teologiske Fakultets udvikling fra før det blev et fakultet (1942) til omkring årtusindskiftet. Her berettes om lærerkræfter og studenterliv, studenter- og anden politik, århusteologien og kirkelivet uden for murene, som det tager sig ud i revyteksternes troldspejl.

Anden del består af en antologi med et udvalg af sange, viser og sketches hver med en indledning og med de nødvendige realkommentarer. Antologien kan ligesom første del læses fra ende til anden, eller den kan bruges til opslag.

Bogen er forsynet med et navneregister, der med sine over 600 navne repræsenterer et betydeligt udsnit af periodens fakultets- og kirkehistorie - samt andre "historiers" persongalleri.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Thorkild C. Lyby / Søren Jensen / Henning Lehmann / M.Fl
Sideantal: 338
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 180 mm
Højde: 246 mm
Dybde: 28 mm
Vægt: 983 g
Udgivelsesdato: 24 Oct 2011
Oplagsdato: 24 Oct 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771240047

Sprog

Dansk

Hvad si'r de i Aarhus hos teologerne - Blade af teologrevyens historie Aarhus Universitetsforlag