Holocaust

Vis stort billede Tilføj
Holocaust

159,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Hvordan kunne det ske? Det er ofte spørgsmålet, når emnet er Holocaust – nazisternes folkemord på 6 mio. jøder. Det er et spørgsmål med mange svar. Jacob Halvas Bjerre gennemgår og analyserer dem alle i bogen Holocaust.

Bogen sætter fokus på nazismens raceideologi og race- og antijødiske lovgivning, det tyske nazistpartis udvikling, SS, de nazistiske topfolk og andre gerningsmænd samt den menige tysker og europæers kendskab til Holocaust for at skabe klarhed over, hvordan det kunne ende i massemord.

Emner som jødeghettoernes tilblivelse og udvikling, deportationer, arbejds- og dødslejre, ligesom nazisternes eutanasimord og første massemordsforsøg på handicappede gennemgås. Også forfølgelsen af roma, sinti, homoseksuelle og andre minoriteter har plads i bogen.

De danske jøders skæbne behandles i et kapitel for sig, og bogen slutter af med et kapitel om Holocaustbenægtere.

Holocaust er en solid, men letlæst bog, der fortæller om forløberne til og selve Holocaust i perioden 1933-1945. Bogen henvender sig til alle, der interesser sig for 2. Verdenskrig og nazisternes uhyrligheder, og som ønsker en dybdegående introduktion til emnet.

Bogen er også velegnet til brug i historieundervisningen på ungdomsuddannelserne, og på www.his2rie.dk findes yderligere materiale til bogen, bl.a. kildetekster og links. Her kan man også læse et uddrag af bogen.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jacob Halvas Bjerre
Sideantal: 142
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 173 mm
Højde: 245 mm
Dybde: 10 mm
Vægt: 314 g
Serie: his2rie
Udgivelsesdato: 31 May 2010
Oplagsdato: 28 Apr 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788778877703

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk