Hellerup - Historier fra reservatet

Vis stort billede
Hellerup - Historier fra reservatet

349,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

2900 er mere end bare et postnummer – det er medlemsnummeret til en eksklusiv klub, som drager mange og får fordommene frem i endnu flere. Men hvad er det, der kvalificerer 2900 Hellerup, Danmarks kendteste forstad, til al opmærksomheden?

I Hellerup tager journalisterne Pernille Stensgaard og Markus Bernsen fra Weekendavisen os med bag om postnummeret og alle dets hemmelige koder og klasseforskelle. Med et glimt i øjet stiller forfatterne skarpt på de rige – og dem, der gerne vil være det. Og med Tine Hardens sublime fotos af folk, fæ, firhjulstrækkere og smuk arkitektur i forstaden, får vi et fint portræt af et stykke Danmarks-historie.

Overklasse og medfødte privilegier har altid interesseret os andre – og med denne bog kan vi få et kig ind i en verden og et område i Danmark, som kun de færreste har adgang til. Det er ikke nødvendigvis her, de rigeste bor - siger dem, der bor der… Men det er her, borgere kan finde på at søge kommunen om tilladelse til at have en elefant med til en børnefødselsdag – og det er her i Gentofte Kommune, en fjerdedel af landets au-pair-piger bor og arbejder.

Og så er der ånden – den helt specielle stemning af skødesløs elegance og uskrevne regler, som tilflytterne lige skal bruge lidt tid på at spore sig ind på … Allerede i anden halvdel af 1700-tallet fik de første storkøbmænd øjnene op for området og placerede deres landsteder langs Strandvejen. Senest har snobberne Poul og Fritz fra ”Rytteriet” taget Hellerup-borgerne under kærlig behandling med deres ”de fattige er sgu så kedelige – og nærige!"

Læs bogen og få den journalistiske version af, hvordan livet i leves i sejlersko, pullovere og evigt solskin. Kig i bogen her: //issuu.com/gads-forlag/docs/118537545eaf44a597483ef18a220f0f?mode=embed&layout=http%3A//skin.issuu.com/v/light/layout.xml

Markus Bernsen (f. 1980) har været journalist på Weekendavisen siden 2008. Pernille Stensgaard (f. 1960) er journalist på Weekendavisen. Hun har bl.a. skrevet bøgerne ”København – Folk og kvarterer”, ”Skagen” og ”Da Louisiana stjal billedet”.Tine Harden (f. 1960) er freelancefotograf, og har bl.a. udgivet fotobøgerne ”A kick out of Africa” og ”Victor Borge”.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Markus Bernsen / Pernille Stensgaard
Sideantal: 240
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Kenneth Schultz
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 2
Udgave: 1
Fotograf: Tine Harden
Udgiver: Gads Forlag
Bredde: 216 mm
Højde: 231 mm
Dybde: 24 mm
Vægt: 898 g
Udgivelsesdato: 15 Sep 2011
Oplagsdato: 11 Dec 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788712046226

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk