Heliand - Det oldsaksiske evangelium - En digtkreds i 71 sange

Vis stort billede
Heliand - Det oldsaksiske evangelium - En digtkreds i 71 sange

279,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Heliand eller Frelseren er et oldsaksisk kvad fra begyndelsen af 800-tallet, bestående af enoghalvfjerds sange. Det er sandsynligvis forfattet i et kloster et par hundrede kilometer fra vores sydgrænse – og i et sprog tæt på det, Ansgar mødte, da han i 826 kom til Danmark. Alligevel er det tilsyneladende aldrig før forsøgt gengivet på dansk.

En poetisk begavet munk har i højstemte vers genfortalt evangeliet. Den anonyme forfatter henvender sig til overklassen i det saksiske stammesamfund, som Karl den Store havde tvangskristnet i årene forud. Han er sig meget bevidst, at asatroen ligger lige under overfladen i tilhørernes tankegang. Hans kvad er et talentfuldt forsøg på at formidle det kristne evangelium til et folk, hvis værdinormer ligger fjernt fra kristendommen.

Digtets dybsindige blanding af germansk magi, sandsigervisdom og fatalistiske krigerdyder giver det sin helt egen charme.

Lars Busk Sørensen, som tidligere har udgivet en lang række digte og salmer, har formået at gendigte dette oldsaksiske evangelium, så det fremstår med vægt og klarhed – også for en nutidig læser.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Lars Busk Sørensen
Sideantal: 259
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Lars Busk Sørensen
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Forlaget Alfa
Bredde: 174 mm
Højde: 240 mm
Dybde: 21 mm
Vægt: 675 g
Udgivelsesdato: 20 Jun 2007
Oplagsdato: 20 Jun 2007
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788791191305

Udgivelsesår

2007

Sprog

Dansk

Heliand - Det oldsaksiske evangelium - En digtkreds i 71 sange Forlaget Alfa