Guld og bedrag

Reduced price!
Vis stort billede
Guld og bedrag

199,96 kr

-20%

249,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

I foråret 1939 besluttede den danske regering og Nationalbanken i dybeste hemmelighed at føre de samlede danske guldreserver, mere end 20 ton, ud af landet, så det ikke faldt i tyskernes hænder.

Det var en ualmindeligt risikabel operation, og hvis den var slået fejl kunne den havde fået helt uoverskuelige følger forDanmark.

Men planen lykkedes. Guldet blev bragt i sikkerhed; og da tyskerne i 1940 bankede på Nationalbankens døre for at spørge efter det danske guld, kunne direktør Bramsnæs høfligt oplyse tyskerne op, at der desværre ikke var noget!

Guld og bedrag er historien om de dramatiske dage, da beslutningen blev truffet. Den beskriver, hvem der vidste hvad,og hvordan selve den hemmelige operation fandt sted, hvordan guldet i nattens mulm og mørke blev hentet op fra bankenskældre, kørt med tog til Stockholm og Oslo for siden at blive udskibet fra Bergen til USA.

Bogens forfatter, Henrik Denta, har fra arkiver i ind- og udland fremdraget hidtil ukendte dokumenter og kan fortælle en noget anden historie om den danske regerings opfattelse af risikoen for et tysk angreb på Danmark, end hvad offentligheden fik at vide i slutningen af 1930’erne.

Det lyder som plottet i en Alistair MacLean-roman, men er et stykke overset Danmarkshistorie.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Henrik Denta
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hardback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Gads Forlag
Bredde: 155 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 18 mm
Vægt: 402 g
Udgivelsesdato: 15 Mar 2015
Oplagsdato: 15 Mar 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788712050490

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk