Gregor af Nyssa

Vis stort billede
Gregor af Nyssa

99,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Serie: Antikken og kristendommen

Da Konstantin den Store i år 313 havde lovliggjort kristendommen som religion, medførte det en blomstring af den kristne kultur fremkaldt af dens møde med den antikke kultur. Tre fremtrædende skikkelser i dette kulturmøde er de såkaldte kappadokiske fædre. Basilios den Store, der især gjorde sig bemærket som organisator af kirken og af munkevæsenet, hans ven Gregor af Nazianz, der var en fremtrædende prædikant og poet, og endelig hans broder Gregor af Nyssa, der er kendt for dybden i sin spekulative teologi og mystiske spiritualitet.

De tre skrifter af Gregor af Nyssa, der her er oversat, er alle eksempler på mødet og konfrontationen med den antikke verden. Makrinas liv vil vise en ny måde at leve på, et liv i askese og koncentration om de åndelige værdier, Om sjælen og opstandelsen er et udtryk for den store påvirkning fra den antikke filosofi (Platon), og Den kateketiske tale er et forsøg på ad dialektisk vej og i et opgør med andre religiøse opfattelser at give en fremstilling af kristendommen som den eneste sande religion.

Gregor af Nyssa er femte bind i skriftserien Antikken og Kristendommen. Serien vil i de kommende år blive udvidet med yderligere bind, der alle behandler aspekter af kristendommen i dens antikke og senantikke kontekst.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Gregor af Nyssa
Sideantal: 240
Sprog: Dansk
Forord af: Jørgen Ledet Christiansen
Originalsprog: Latin
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Jørgen Ledet Christiansen
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Forlaget Anis
Bredde: 154 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 15 mm
Vægt: 403 g
Serie: Antikken og kristendommen
Udgivelsesdato: 04 Sep 2007
Oplagsdato: 04 Sep 2007
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788774573456

Udgivelsesår

2007

Sprog

Dansk