Fred og folkeret - Dansk internationalistisk udenrigspolitik 1899-1939

Vis stort billede
Fred og folkeret - Dansk internationalistisk udenrigspolitik 1899-1939

375,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

I løbet af 1800-tallet opstod der i liberale politiske kredse en idé om, at det var muligt at skabe en varig international fredstilstand, der var baseret på en retlig organisering af det internationale system, og som var generelt anerkendt som retfærdig og stabil. Med den første fredskonference i Haag i 1899 fik denne idé fodfæste i den internationale politik. I Fred og folkeret beskriver Karen Gram-Skjoldager, hvordan den internationalistiske tænkning nåede de liberale danske fredsbevægelser i 1880’erne og efterfølgende fik en fremtrædende plads i dansk udenrigspolitik i årene frem til Anden Verdenskrig.

Forfatteren undersøger Danmarks politik i Folkeforbundet og andre danske aktiviteter for at fremme international nedrustning og fredelig konfliktløsning. Dansk udenrigspolitik var i perioden kendetegnet ved et komplekst samspil mellem langsigtede og idealistiske målsætninger på den ene side og stærke tilpasningsorienterede hensyn på den anden. Bogen tegner i den forbindelse et nyt, nuanceret portræt af periodens mest prominente udenrigspolitiske figur, den radikale udenrigsminister Peter Munch.

Bogen udfordrer de bærende antagelser om rationalitet, enhed og kontinuitet, som har domineret studiet af dansk udenrigspolitik, og søger i stedet at bringe flertydigheden, foranderligheden, rådvildheden og de ideologiske præferencer ind i fortællingen om Danmarks forhold til omverdenen før Anden Verdenskrig.

Karen Gram-Skjoldager , ph.d. i Historie og lektor på Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Karen Gram-Skjoldager
Sideantal: 539
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Museum Tusculanum
Bredde: 179 mm
Højde: 248 mm
Dybde: 45 mm
Vægt: 1264 g
Udgivelsesdato: 29 Mar 2012
Oplagsdato: 29 Mar 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788763538435

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

Fred og folkeret - Dansk internationalistisk udenrigspolitik 1899-1939 Museum Tusculanum