Fra verdenskrig til kold krig - Fra Jalta til Hiroshima – 6 måneder i 1945

Vis stort billede
Fra verdenskrig til kold krig - Fra Jalta til Hiroshima – 6 måneder i 1945

349,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Få historiske vendepunkter er så fulde af drama som de seksmåneder mellem februar og august 1945, hvor verden gik fra verdenskrig til koldkrig: Hitler begik selvmord, nazisternes udryddelseslejre blev offentligt kendt,og USA kastede atombomberne over Japan. Alt imens et jerntæppe sænkede sigtværs gennem Europa.


MichaelDobbs – journalist og forfatter til Cubakrisen og Nazisabotørerne – fortællerhistorisk kompetent, men ikke mindst levende og medrivende, om de seks måneder,der kom til at markere overgangen til atomalderen, hvor den kolde krig mellemto altdominerende supermagter med to vidt forskellige ideologier, splittedeverden. De politiske ledere gjorde hvad de kunne for at positionere sig godt iforhandlingerne efter krigen: Stalin mente at Sovjetunionens enorme krigsofre,skulle komme landet til gode økonomisk, Churchill kæmpede for at beholde bare ensmule af Storbritanniens svindende indflydelse, mens Roosevelts taktik var atforsøge at charmere Stalin – en taktik hans efterfølger Truman på ingen måde delte.


Dobbsnye bogværk er en spændende beretning om den intense periode fra AndenVerdenskrigs ophør til den Kolde Krigs begyndelse, der så de politiskealliancer mellem krigens vindere smuldre og jerntæppet sænke sig i et Europa,der efter krigens rædsler og nazismens forbrydelser mod menneskeheden, varforandret for altid.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Michael Dobbs
Sideantal: 459
Sprog: Dansk
Originaltitel: Six month in 1945
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Morten Visby
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Informations Forlag
Bredde: 161 mm
Højde: 231 mm
Dybde: 40 mm
Vægt: 878 g
Udgivelsesdato: 07 Nov 2014
Oplagsdato: 01 Jul 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788775144525

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

Fra verdenskrig til kold krig - Fra Jalta til Hiroshima – 6 måneder i 1945 Informations Forlag