Fra kalif til konge - 1000 års spansk historie fortalt gennem 24 personer

Vis stort billede Tilføj
Fra kalif til konge - 1000 års spansk historie fortalt gennem 24 personer

249,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Spanien er et populært rejsemål for os danskere, næsten en million besøger hvert år landet, som ikke bare består af solrige strande. Med bogen ’Fra kalif til konge’ giver Nellie Vierhout en fantastisk indblik i et land, som rummer andet og mere end Torremolinos og tapas barer.
I bogen bliver 1000 års spansk historie fortalt gennem 24 personer, som alle har spillet en væsentlig rolle. Bogen er et galleri af portrætter, hvor personernes livshistorie bruges som vinduer til at se ind i den tid, de levede i. Den er et møde med en anden kultur, fortællinger om mennesket bag historien og historien bag mennesket.
Nellie Vierhouthar et dybtgående kendskab til Spanien og spansk historie og kultur. I Fra kalif til kongegiver hun et farverigt historisk portræt af Spanien, af dets konger og dronninger, helgener og kættere, digtere og maler, conquistadores, der drog ud, og bønder, der blev hjemme.
I bogen kan man for eksempel møde Isabel II og høre om de tanker, hun gjorde sig om sin mand Francisco de Asis. Eller den største kalif af dem alle, Abd al Rahman III, som i sin dagbog skrev, at han kun var lykkelig 14 dage af sit lange liv.
Det er også historien om en smeltedigel af kristne, araber og jøder, om overdådig rigdom og ussel fattigdom, om en gylden tid og et tabt imperium, om stor kunst, blodige borgerkrige og store lidelser, om kærlighed, om diktatorer og demokrater, om et moderne Spanien, der kender dets fortid og har lært af den.
Bogen henvender sig til alle, der har lyst til at møde en kultur, som er meget anderledes end vores egen. Den kan læses kronologisk, fra den første kalif til den sidste konge, men læseren kan også vælge mellem personerne - en kalif, en lejesoldat, en digter, en sømand, en genial maler, en gal konge, en promiskuøs dronning, en romantisk konge eller en af de mange andre.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Nellie Vierhout
Sideantal: 306
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Siesta
Bredde: 155 mm
Højde: 230 mm
Udgivelsesdato: 23 Nov 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792539687

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk

Fra kalif til konge - 1000 års spansk historie fortalt gennem 24 personer Siesta