Forhør - det tredje riges elite taler ud

Vis stort billede
Forhør - det tredje riges elite taler ud

349,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Efter Anden Verdenskrigs afslutning ønskede den britiske statsleder Winston Churchill, at de tilfangetagne nazi-ledere blev henrettet, så snart deres identitet var fastslået - uden rettergang. Ironisk nok var det Sovjetunionen og tyrannen Stalin, som insisterede på en juridisk proces frem for hurtige løsninger - og USA, der sikrede, at retsopgøret efter krigen ikke endte som en skueproces. Den anerkendte historiker Richard Overyfortæller i Forhørdenne dramatiske historie om baggrunden for den berømte Nürnberg-proces.
Inden sejrherrerne blev enige om krigens retlige efterspil - inden Nürnberg-processens anklager var formuleret og sagerne prøvet - sad en række prominente nazister midlertidigt fængslet. Richard Overy baserer sin bog på de forhør, som blev gennemført i disse første måneder efter Det tredje Riges kollaps. Forhør, som hidtil har været ukendte i offentligheden, og som tegner et billede af en yderst broget forbryderbande. De kolde og de elskværdige - nogle ynkelige, andre angrende. Fra Hitlers førstemand, Herman Göring, som påtog sig det fulde ansvar uden at fortryde noget, over Hitlers chefarkitekt, Albert Speer, som charmerede sine vogtere, til håndlangeren Rudolf Hess, som forsøgte at simulere et hukommelsestab.
Forhør rummer en lang række opsigtsvækkende historiske portrætter af de mænd, som beklædte topposterne i det 20. århundredes mest brutale regime. Og samtidig er bogen aktuel for sin samtid, da den er lagt an som et nødvendigt historisk eksempel for enhver diskussion om retsprincipper og international lov. Hvad er en krigsforbryder? Hvem straffer og hvordan?

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Richard Overy
Sideantal: 612
Sprog: Dansk
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Indbundet
Oversætter: Peter Mollerup
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: People'S Press
Bredde: 180 mm
Højde: 250 mm
Dybde: 40 mm
Vægt: 1459 g
Udgivelsesdato: 07 Oct 2007
Oplagsdato: 25 Nov 2007
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788770550734

Udgivelsesår

2009

Sprog

Dansk

Forhør - det tredje riges elite taler ud People'S Press