En ny begyndelse - Europas kulturhistorie i middelalderen

Vis stort billede
En ny begyndelse - Europas kulturhistorie i middelalderen

399,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Glem alt om den mørke middelalder og støvet pligtlæsning. Her er en bog, hvor forfatteren tegner de lange linjer af Europas genfødsel efter Romerrigets fald, og gør det med engagement og fortællelyst.
Middelalderen var ikke mørk, og den var ingen stillestående overgangstid mellem antikkens lys og de store opdagelser. Den er heller ikke kun fjern fortid: den omgiver os i vores byer og landskab, den lever i vores tænkemåde og politiske ideer, er med os i vores måde at forstå verden på - og i fantasien. Moralsk, politisk, intellektuelt og teknisk er middelalderen grundlag for den moderne verden. Det er bogens røde tråd.
Hvordan blev Europa formet i de 1000 år fra ødelæggelsen af den evige stad Rom omkring 400, til den sorte død hærgede midt i 1300-tallet? Det er fortællingen om folkevandringer, vikingetogter, saracenerindfald og korstog, om en ny dynamik, der gentegner Europas grænser efter det romerske imperiums sammenbrud. Om konger og vasaller, kejsere og paver, der kæmper om magten. Om kirke og religion, der gennemsyrer politik og samfund. Om det første store skisma mellem Vest og Øst i Europa. Men det er også historien om byer og handelsveje, om kirkebilleder og pilgrimsruter, der spredes og væver verdensdelen sammen i et økonomisk, socialt og mentalt fællesskab. Om mennesker og identitet, familieliv og kvinder, ridderlige idealer og virkelighed.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Steffen Heiberg
Sideantal: 528
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Gad
Bredde: 179 mm
Højde: 246 mm
Dybde: 40 mm
Vægt: 1260 g
Udgivelsesdato: 19 Oct 2008
Oplagsdato: 30 Aug 2009
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788712043386

Udgivelsesår

2008

Sprog

Dansk

En ny begyndelse - Europas kulturhistorie i middelalderen Gad