En djævelsk alliance - Hitlers pagt med Stalin 1939-1941

Vis stort billede
En djævelsk alliance - Hitlers pagt med Stalin 1939-1941

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

En overraskende ikkeangrebspagt mellem Hitler og Stalin blev underskrevet 23. august 1939 og rystede Europas statsledere. Med sin underskrift havde den tyske udenrigsminister Ribbentrop sikret Føreren en uvurderlig allieret. Otte dage senere invaderede Hitler Polen, og Anden Verdenskrig var begyndt.
Hitler-Stalin Pagten var ikke kun et taktisk magtspil mellem to af historiens grusomste statsledere, men også en nytegning af Europakortet. Tyskland og Sovjetunionen delte kontinentet i to ”interessesfærer”; Hitler for at skabe Det Tredje Rige, Stalin for at genskabe russisk storhed. Men interesserne gik videre. Allerede i Mein Kampf havde Hitler beskrevet Sovjetunionen som stedet, hvor nyt tysk Lebensraum kunne vindes. Modsat så Stalin en mulighed for at lade Hitler trættes i kampen mod de allierede, så den kapitalistiske verden kunne undermineres og kommunismen vinde herredømme.
I "En djævelsk alliance" fortæller Roger Moorhouse, med brug af vidnesbyrd, arkivalier og samtaler med nulevende, hele historien om Hitler-Stalin Pagten. Samtidig viser han den lille traktats kolossale betydning – i første omgang for de 75 millioner, der umiddelbart blev berørt, siden for Anden Verdenskrigs udvikling og forløb og endelig for det Europakort, vi ser i dag.
Roger Moorhouse(f. 1968) er britisk historiker, uddannet i London og Düsseldorf. Han har bl.a. skrevet den roste Berlin i krig, der er oversat til en række sprog. Han er fast tilknyttet BBC som historieekspert og skriver for Independent on Sunday.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Roger Moorhouse
Sideantal: 447
Sprog: Dansk
Originaltitel: The Devils' Alliance
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Indbundet
Oversætter: Peter Dürrfeld
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Kristeligt Dagblads Forlag
Bredde: 166 mm
Højde: 236 mm
Dybde: 44 mm
Vægt: 972 g
Udgivelsesdato: 12 Mar 2015
Oplagsdato: 12 Mar 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788774671664

Sprog

Dansk

En djævelsk alliance - Hitlers pagt med Stalin 1939-1941 Kristeligt Dagblads Forlag