Edda

Vis stort billede
Edda

249,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Snorris Edda er uden tvivl et af de kendteste værker fra den nordiske middelalder. Det er forfattet i 1200-tallet af den islandske stormand Snorri Sturluson, der ville indsamle og gengive myterne i den nordiske mytologi, som på det tidspunkt var trængt bagud af kristendommen. Det er først og fremmest fra Snorris Edda, at danskerne kender disse myter: Historien om Balders død, Thors fisketur efter Midgårdsormen blandt mange, mange andre, Vølvens Spådom samt ikke mindst de nordiske skabelsesberetninger.
Disse dele af Eddaen har tidligere været oversat og gendigtet flere gange, senest af Thøger Larsen i 1928. Velkendt er også Villy Sørensens gendigtning "Ragnarok" fra 1982. Men Eddaen indeholder mere. Snorri ville også - måske især - fortælle om den rige verstradition, disse historier var blevet overleveret i.
Derfor tilegnede Snorri en stor del af Eddaen en gennemgang af de utrolig mangfoldige og intrikate former, den oldislandske poesi kunne antage. Snorris gennemgang giver et enestående indblik i en ældgammel, men yderst sofistikeret fortællekultur, som ikke lader Homer noget efter.
Ikke desto mindre har denne del af Eddaen aldrig været oversat til dansk før. Det er derfor intet mindre end en begivenhed, at det nu sker.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Snorri Sturluson
Sideantal: 376
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Ida Balslev-Olesen
Originaltitel: Snorres Edda
Originalsprog: Islandsk
Produktvariant: Indbundet
Oversætter: Kim Lembek; Rolf Stavnem
Oplag: 4
Udgave: 1
Udgiver: Gyldendal
Bredde: 164 mm
Højde: 237 mm
Dybde: 34 mm
Vægt: 752 g
Udgivelsesdato: 11 Mar 2013
Oplagsdato: 28 Feb 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788702042221

Sprog

Dansk