Det moderne Grønland - fra koloni til selvstyre

Vis stort billede
Det moderne Grønland - fra koloni til selvstyre

119,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage
Det moderne Grønlandfortæller om Grønlands nyere historie. Om et folk, der er gået fra fangerkultur til moderne nation, og et land, der er gået fra at have status som dansk koloni over hjemmestyre til selvstyre.
Forfatterne analyserer og fortæller om grønlændernes lange vej til selvstyre og om de store udfordringer, landet står over for i fremtiden.
Bogen beskæftiger sig med det grønlandske samfund fra midten af 1800-tallet og frem til i dag med hovedvægten på udviklingen efter 1945 – Hovedvægten er lagt på udviklingen fra Grønlands indlemmelse i rigsfællesskabet i 1953 og frem til indførelsen af selvstyret i 2009.
Læseren får indblik i det særegne forhold til koloniherren Danmark. Et forhold præget af konflikter, men som også har knyttet de to lande tæt sammen – i en tid, hvor andre kolonier har fjernet sig fra deres gamle koloniherrer. Grønland har en lang og rig historie, der begyndte for henved 4000 år siden, da de første inuitter bevægede sig fra Nordamerika til Grønland.
Det moderne Grønlandfortæller derfor også om disse første indvandringer, om Thule-kulturen, de nuværende grønlænderes forfædre og om Nordboer-kolonierne i vikingetid og middelalder.
Bogen er skrevet til historieundervisningen på ungdomsuddannelserne, men kan læses af alle med interesse for Grønland.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Krister Hansen / Rasmus Augustesen
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 171 mm
Højde: 246 mm
Dybde: 8 mm
Vægt: 253 g
Serie: his2rie
Udgivelsesdato: 09 Apr 2011
Oplagsdato: 09 Jan 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788778879608

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk

Det moderne Grønland - fra koloni til selvstyre Frydenlund