Det er nødvendigt at sejle - Bornholms livline til resten af verden

Vis stort billede
Det er nødvendigt at sejle - Bornholms livline til resten af verden

348,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Det har gennem generationer været populært at elske at hade rutesejladsen mellem Bornholm og omverden. Det er især kommet til udtryk gennem læserbreve i bornholmske aviser, hvor påstande og klager er føget gennem luften.

Det er nødvendigt at sejle – Bornholms livline til resten af verden er en krønike om sejladsen over Østersøen. Lige fra de første dampere, over ”de hvide skibe” og til nutidens katamaranfærger. En sejlads, der har været opretholdt af dygtige og modige søfolk, og frygtløse investorer. Forfatteren Palle Bruus Jensen har gennem 21/2 år gravet dybt i arkiverne, og denne bog er derfor blevet den første, samlede beretning om sejladsen over Østersøen.

Bogen er et rigt illustreret pragtværk, fyldt med autentiske, spændende beretninger om dramaer på havet gennem næsten 150 år – dramaer, som er gået forud for den rolige og trygge sejlads, som i dag blandt andet foregår med en fart på 40 sømil i timen. Der er tale om dramaer, som ikke har fundet plads i de officielle historiebøger, men som ikke desto mindre er historiske kendsgerninger i fortællingen om Bornholms forbindelse med omverdenen.

Forfatteren Palle Bruus Jensen har selv kaldt bogens indhold for en rejse og en oplevelse i tid og historie. Det er en rigtig karakteristik af dette stykke Danmarkshistorie.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Palle Bruus Jensen
Sideantal: 320
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Andreas Krautwald
Forord af: Mads Kofod
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Fagredaktør: Ann Vibeke Knudsen
Udgiver: Forlaget Saxo
Bredde: 247 mm
Højde: 348 mm
Dybde: 27 mm
Vægt: 2032 g
Udgivelsesdato: 07 Jun 2013
Oplagsdato: 07 Jun 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788770810456

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Det er nødvendigt at sejle - Bornholms livline til resten af verden Forlaget Saxo