Den Kolde Krig og Danmark - Gads leksikon

Reduced price!
Vis stort billede
Den Kolde Krig og Danmark - Gads leksikon

319,20 kr

-20%

399,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Det er godt 20 år siden muren faldt, og interessen for, hvad der skete i Danmark under Den Kolde Krig er stor og levende. I Den kolde krig og Danmark samles for første gang den viden, fagfolk i dag har om en central og aktuel epoke i Danmarks historie.

Den storpolitiske konfrontation udgør den overordnede ramme for hele vores forståelse af perioden, og leksikonet sætter fokus på alle de sider af dansk samfundsliv, som blev præget af Den Kolde Krig: fra det politiske system over arbejderbevægelsen, erhvervsliv og handel, forsvars-, sikkerheds- og udenrigspolitik, individuelle og institutionelle aktører, velfærdsstaten og hverdagslivet med meget mere.

Med de godt 400 opslagsord dækker leksikonet Danmarks vilkår og relationer under den kolde krig. Det indledes med et generelt historisk rids over Den Kolde Krig, der sender læseren godt på vej ind i de mange opslagsord. Og det indeholder et udførligt register, der gør det muligt, at søge på tværs af ordende.

Blandt bogens opslagsord er begreber som Afskrækkelsespolitik, Anti-amerikanisme, Civilforsvaret, Danmarks Radio, Europabevægelsen, Fjendebilleder, Folkekirken, Frontorganisationer, Grønland, H.C. Hansen-papiret, Karikatur, Koldkrigspædagogik, Krisestyring, Kvinder for fred, Land og Folk, Museer, Nedrustningspolitik, Nyttige idioter, OL i Moskva 1980, Propaganda, Påskekrisen 1948, Småstatsmentalitet, Spionage, Trusselsopfattelser, Venstreradikale grupper og meget, meget mere.

Leksikonets mange bidrag er skrevet af en bredt sammensat og velfunderet gruppe forskere med speciale i perioden og er samlet af en redaktionsgruppe bestående af professor Thorsten Borring Olesen, forskningschef John T. Lauridsen, post.doc. Rasmus Mariager og professor Poul Villaume.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Poul Villaume (red.) / Thorsten B. Olesen / Rasmus Mariager / M.Fl
Sideantal: 767
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Harvey Macaulay, Imperiet
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Gads Forlag
Bredde: 180 mm
Højde: 250 mm
Dybde: 50 mm
Vægt: 1451 g
Udgivelsesdato: 10 Apr 2011
Oplagsdato: 10 Apr 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788712043614

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk

Den Kolde Krig og Danmark - Gads leksikon Gads Forlag