Den Keltiske Kristendom i Danmark

Vis stort billede Tilføj
Den Keltiske Kristendom i Danmark

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Her er så bogen. En bog om en fortrængt historisk sandhed. Et så godt som ukendt kapitel i Danmarkshistorien - Den Keltiske Kristendom. Kristendommen kom til Danmark fra de britiske øer længe før Harald Blåtand. Gunnar Iversen fortæller her med udgangspunkt i historiske kilder, arkæologiske fund og folkesagn, hvorledes det gik til og hvordan der rundt om i Danmark er spor efter den tidlige, keltiske kristendom, bragt hertil af missionerende enegængere og små kollektiver af munke og præster.


Den keltiske kristendom er ikke uden grund blevet kaldt en ’grøn’ kristendom. I en keltisk bøn til Gud hedder det: ”Velsign månen over mit hoved og jorden under mine fødder!”
At føle sig i pagt med naturen, at vide sig ét med Altet, det var gammelkeltisk livsfølelse. For den keltiske kristentro var mennesket inkorporeret i den helhed, som den gudskabte natur udgør. Naturen, landet, landskabet var helligt, gennemsyret som det alt sammen var af Skaberens ånd. At skade naturen var som følge heraf at udvise foragt for Skaberen.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Gunnar Iversen
Sideantal: 311
Sprog: Dansk
Omslagsillustrator: Susanne Tvermoes
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 1
Illustreret af: Susanne Tvermoes
Fagredaktør: Sven Rask
Udgiver: Historia
Udgivelsesdato: 19 Nov 2015
Oplagsdato: 19 Nov 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788793321878

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk