Den ildfyldte kraft - Middelalderens mystik hos Hildegard af Bingen

Vis stort billede
Den ildfyldte kraft - Middelalderens mystik hos Hildegard af Bingen

150,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Den hellige Hildegard af Bingen (1098-1179) er en af middelalderens store kvindelige mystikere, som i de seneste årtier har oplevet en sand renæssance og nu er kendt og elsket i vide kredse. I sine breve skrev hun ofte: "Vær et spejl for livet". Dermed mente hun, at vi skal leve i ubrudt bevidst hed om de højere niveauer i den fysiske verden, i bevidst hed om altings dybe sammenhæng og enhed i Gud. Jordisk og himmelsk må genforenes. Alt har en synlig og en usynlig side. Alt er helligt. Den mystiske helhedsopfattelse, vi i dag ville kalde holisme, gennemtrænger Hildegards syn på mennesket, på forholdet til naturen og forholdet mellem krop og sjæl. Hildegard af Bingens eget liv er i sig selv et udtryk for den kosmiske helhedstanke, og det er spændende, som kun et middelalderligt eventyr kan være det. Fra hun var barn, modtog hun visioner, som hun nedskrev eller gav form i musik og billeder. Hun grundlagde klostre, korresponderede med rig og fattig, paver og lægfolk, og hun foretog i en høj alder fire store prædikenrejser rundt i Europa på hesteryg. Hun kendte til lægekunst, og man sagde, at hun kunne helbrede ved håndspålæggelse.
Den ildfyldte kraft udkom i tre oplag 1992-98 hos Gyldendal, men har i en årrække været udsolgt. Der er tale om et uforandret genoptryk.
Kirsten Kjærulff (født 1937) er cand. mag. i musikvidenskab og litteraturhistorie. Hun har skrevet en række bøger om Hildegard af Bingen, holder foredrag om kristen mystik mm.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Kirsten Kjærulff
Sideantal: 253
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 9
Udgave: 9
Udgiver: Katolsk Forlag
Bredde: 140 mm
Højde: 219 mm
Dybde: 19 mm
Vægt: 391 g
Udgivelsesdato: 23 Sep 2007
Oplagsdato: 23 Sep 2007
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788785213891

Sprog

Dansk

Den ildfyldte kraft - Middelalderens mystik hos Hildegard af Bingen Katolsk Forlag