Den gode dronning i Lyngby - Historien om dronning Caroline Amalie og hendes socialkulturelle base

Vis stort billede
Den gode dronning i Lyngby - Historien om dronning Caroline Amalie og hendes socialkulturelle base

199,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Den gode dronning i Lyngbyer tænkt som en oplevelsesbog, der gennem dokumentation, gamle og nye fotos og fantasiskabende tegninger, appellerer til de mennesker, der vil opleve det historiske Kgs. Lyngby og Sorgenfri Slotspark, hvor dronningen færdedes.
Den gode dronning i Lyngbyhandler om den folkekære dronning Caroline Amalie (1796-1881) og hendes store sociale indsats. Især omkring asyler, forløberne for børnehaverne, men også gennem omsorg for såvel fattige børn som enlige kvinder og ældre og svagelige. Dronningen gav af egne midler til velgørende og opmuntrende formål. Hun fik folkets kærlighed og gav den videre. Et socialt inspirerende menneske, der fortjener at blive mindet til hver en tid!
Bogen er ikke skrevet som en biografi over dronning Carolines Amalies familie- og hofliv. Hendes livshistorie bliver ridset op, men historien om dronningens banebrydende sociale initiativer er kernen i denne bog. Dronningens elskede, socialkulturelle base var Sorgenfri Slot, som er omgivet af en skøn, offentlig park og Kongens Lyngby, som i dag byder på både lokale og danmarkshistoriske minder og velbevarede bygningsværker.
Historien tager udgangspunkt i enkedronningens sommerophold på Sorgenfri Slot i Lyngby for 60. gang i 1875 - med tilbageblik på et kærligt samliv med kong Christian VIII og en engageret tilværelse tæt på samfundet. En opdigtet Lyngbypige følger dronningen og Lyngbypræsten Peter Rørdam, som fortæller pigen historien om dronningens sociale indsats og læseren følger pigens hverdag i Bondebyen.
Bogens sidste afsnit er et besøg hos greveparret på Sorgenfri Slot. De værner om stedet og de nationale minder, og generationerne efter dronning Caroline Amalie har også deltaget i velgørende arbejde, både nationalt og lokalt.
Den gode dronning i Lyngbyer skrevet af Arne Ipsen, som gennem årtier var journalist ved den lokale ugeavis Det Grønne Område. Tegneren og maleren Bent Katzeffhar bidraget med både historiske funderede tegninger, og pressefotograf Erling Irving Jensen, som i mange år var tilknyttet Det Grønne Område, har leveret fotos og reprobilleder.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Arne Ipsen
Sideantal: 72
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hardback
Oplag: 1
Udgave: 1
Tegnet af: Bent Katzeff
Fotograf: Erling Irving Jensen, Gitte Lundsgaard
Udgiver: Siesta
Udgivelsesdato: 16 Sep 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792539694

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk

Den gode dronning i Lyngby - Historien om dronning Caroline Amalie og hendes socialkulturelle base Siesta