Den Danske Model - Samspil mellem sognemenighederne og de frie kirkelige organisationer i folkekirken

Vis stort billede
Den Danske Model - Samspil mellem sognemenighederne og de frie kirkelige organisationer i folkekirken

19,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Den danske modelhandler om samspillet og samarbejdet mellem de frie kirkelige organisationer og den officielle folkekirke. Den officielle folkekirke har traditionelt varetaget gudstjenester og kirkelige handlinger, mens de frie kirkelige organisationer bl.a. har engageret sig i kristeligt vækkelses- eller oplysningsarbejde blandt voksne, børne-/ungdomsarbejde og diakonalt arbejde. Denne skarpe opdeling af kirkelivet er kommet under pres de senere år. De frie kirkelige organisationer står ikke så stærkt længere, og det gør det vanskeligt for dem at vedligeholde deres virksomhed. Dermed ændres den folkekirkelige struktur, og de opgaver, som tidligere stort set kun blev varetaget af disse organisationer, er blevet til egentlige kirkelige opgaver, som enhver menighed bør engagere sig i. Men hvordan løser vi opgaverne på bedste måde for alle parter? Hvor ligger styrkerne i dette samarbejde? Og hvor ligger svaghederne?

Mogens S. Mogensen gør i bogen rede for den historiske udvikling og sætter fokus på den officielle folkekirkes forhold til de frie kirkelige organisationer og omvendt. Bogen bygger på 36 interviews af bl.a. menighedsrådsmedlemmer, præster, biskopper, repræsentanter for kirkeministerium og repræsentanter for de frie kirkelige organisationer.

Mogens S. Mogensen er ekstern lektor og konsulent og har tidligere bl.a. udgivet ""Dåb og religionsskifte"" (Unitas Forlag, 2005) og ""Når danskere skifter tro"" (Unitas Forlag, 2005).

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Mogens S. Mogensen
Sideantal: 102
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Unitas
Bredde: 174 mm
Højde: 246 mm
Dybde: 11 mm
Vægt: 277 g
Udgivelsesdato: 05 Sep 2007
Oplagsdato: 05 Sep 2007
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788775177783

Udgivelsesår

2007

Sprog

Dansk

Den Danske Model - Samspil mellem sognemenighederne og de frie kirkelige organisationer i folkekirken Unitas